utorok 9. októbra 2012

Thanksgiving

Po 2 dnoch travenia vydatnej vecere  prinasam report z mojho prveho naozajstneho vdakyvzdania. (mami, od teraz nejem po 6-tej).  v kanade vzdavaju vdaku (rozumej - strasne vela jedia) v druhy oktobrovy pondelok. co sa tyka historie tohto sviatku,  ani mi poriadne nevedeli povedat, ako daleko tato tradicia siaha (napriek tomu, ze kanadska historia je v porovnani s tou nasou nic) ale tak, ak vas to nahodou zaujima, kazdy vie pouzivat google, ze ano. je to v podstate podakovanie za urodu. modlitba je velmi pekna, tu doplnim volakedy, ked budem schopna rozmyslania.

vdakyvzdanie treba zazit, a nie o tom pisat. prinasam aspon fotodokumentaciu, co vsetko sa vojde na sviatocny stol.
zaklad - morka.
velmi velka morka.

v morke je 'stuffing', alebo plnka, ktoru kazdy robi podla seba, podobne ako u nas doma v nedelu na obed. ked sa chce s tym cloveku zapodievat. zemiakove pyre (ja osobne nie  som velky fanusik zemiakov /vsak zilla, karbohydraty ;) /  my sme mali zo sladkych zemiakov, ktore su chutnejsie a zdravsie. omacka, home-made brusnicova omacka, zeleninova priloha. co som zabudla.



 aha. uz viem. challah, alebo tekvicova vianocka. pa-rad-ne-vo-la-co. hlavne cerstve upecene, teple, chrumkave..


challah. mnam.

+ dobre vino


dezertove menu:
moj top favorit: gluten-free carrot cake. kokosova mucka namiesto klasickej. all good stuff.
chocolate brownies, blueberry cheese cake a nejaky tart.
chcete recept?

k tomuto nemam (ten bol podla mna kopovany!)


hadam uz aj stacilo.



Co sa bude diat dalej? tekvice a morky v obchodoch nahradzaju oranzovo-fialove dekoracie na halloween. podotykam, ze je to velmi velmi nevkusne. vsetko, co sa tohto sviatku tyka. ved sami uvidite. podelim sa. caves!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára